Op 1 april 2018 gaat Koen Verlaeckt van start als nieuwe secretaris-generaal van de Vlaamse Interuniversitaire Raad.

Koen Verlaeckt is historicus van opleiding en behaalde een doctoraat in de archeologie aan de Universiteit Gent. Hij vervolgde zijn loopbaan binnen het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse overheid, waar hij afdelingshoofd Technologie en Innovatie werd. In 2006-2007 was hij kabinetschef bij de Vlaamse minister van wetenschapsbeleid. In 2008 werd hij hoofd van het Departement Buitenlandse Zaken van de Vlaamse overheid.

“Koen heeft een passie voor de rol van de universiteiten in het brede spectrum van onderzoeks- en innovatie-activiteiten op onze campussen. Gecombineerd met zijn ervaring op Buitenlandse Zaken wordt hij de perfecte ambassadeur voor de VLIR,” zo stelt de aftredend secretaris-generaal Rosette S’Jegers.

“Meer dan ooit leven we in een internationale context die zich kenmerkt door ongekende opportuniteiten en onvoorspelbare disrupties. Door hun focus op onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening zijn de universiteiten uitstekend geplaatst om als kenniskompas mee de richting te wijzen aan de samenleving. Op dit moment aan het hoofd mogen staan van het VLIR-secretariaat, daarbij omringd door een gedreven team, is een ongelooflijk privilege. Ik ben de universiteiten dan ook heel dankbaar voor het vertrouwen dat ze in mij stellen.”, zegt Koen Verlaeckt.Terug